ORDU / KUMRU - Kumru Ergentürk İmam Hatip Ortaokulu

Eyl

15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı.

Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde en büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle ülkemizin birliği bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz rahmetle anarken gazilerimize sağlık dolu uzun ömürler diliyoruz.

Eyl

2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantımız velilerimizin katılımı ile yapıldı.

Eyl

Proje ile önce öğretmenlere, daha sonra çocuklar ve gençlere 9 ana konuda verilecek eğitimlerle, trafik kazalarının engellenmesinde kalıcı bir çözüm yaratılması öngörülüyor. Ancak klasik bir eğitimden farklı olarak çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli gerçekleştirmeleri bekleniyor. Bu doğrultuda verilen eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor.

Okulumuz öğrencilerine İlçe jandarma Konumantılğı tarafından Trafik Dedektifi eğitimi verilerek, Trafik Dedektifi kimlik kartları dağıtılmıştır.

Eyl

Okulumuz bahçesi Kumru Belediyesi tarafından yıkanarak temizlenmiştir. Belediye başkanımız Yusuf YALÇUVA'ya verdiği destek ve göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuz yaz tatili döneminde bakım onarım çalışması yapılarak 2023-2024 eğitim öğretim yılına hazırhale getirilmiştir. Bakım onarım kapsamında sınıfların boyanması, merdivelerin basamakları ve sahanlıklarının tadilat edilmiştir.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yakacak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bakanlığımız ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu arasında imzalanan protokol kapsamında alınan kömürlerin dağıtımı okulumuza yapılmıştır.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı sene başı ogretmenler kurulu toplantisi yapıldı.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı canlı yayını izlendi.

Tem

Okulumuzda tercih danışmanlığı komisyonu çalışmalarına 3-19 temmuz tarihleri arasında devam edecektir. Tüm 8. sınıflarımızın katılımları beklemektedir.

Haz

2022 2023 Eğitim Öğretim yılı öğrenci, öğretmen ve velilerimiz katkıları ile en güzel şekilde geçmiştir. Karneleri ile kavusan öğrencilerin heyecanlarına ortak olduk. Bu süreçte emeği gecen herkese teşekkür ederiz.

Haz

Öğrencilerde, saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için, ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarından rol-model olacak örnek şahsiyetler içerisinde İlçemizin değerlerinden; Milli Sporcumuz, Kırkpınar Başpehlivanı Nadir TAKI'nın katılımı ile düzenlenen spor söyleşisine ziyaret edilmiştir.

Haz

2022-2023 Eğitim Ögretim yılı sene sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haz

2022 2023 eğitim öğretim yılında sosyal ve sportif faaliyet basari gösteren öğrenciler ödüllendirildi.

Haz

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında okulumuz öğrencilerine Toplum Sağlığı Merkezi(TSM) tarafından seminer verildi.

KKKA, kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalıktır.

Kene tutulmasından sonra 10 gün içinde;

-Halsizlik

-İştahsızlık

-Ateş

-Vücut Ağrısı

-Baş Ağrısı

-Bulantı

-Kusma

-İshal

Şikayetlerinden herhangi birini görürseniz, zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidin.

Riskli alanlar bağ, bahçe, tarla, ahır, orman, orman kenarı tarım arazisi vb. alanlardır.

May

"Tartışarak Anlaşıyoruz" münazara etkinliği, "40 Kavram" ve "40 Şair 40 Şiir" etkinlikleri gibi öğrencilerin düşünce dünyasını zenginleştiren , şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlayacak edebi faaliyetler düzenlenir. Okullarda "Şiir Okuma Klipleri" etkinliği hayata geçirilmiştir.